Šta je zapravo zubni implantat?

Zubni implantat je nadomjestak zubu izrađen od potpuno biokompatibilnog materijala – titana. Implantat se hirurški ugrađuje u čeljust te se na njega stavlja protetska konstrukcija – zubna krunica ili most, stoga može biti nadomjestak jednom zubu ili biti potpora za više zubi u nizu, odnosno većim protetskim nadomjescima.
On u potpunosti preuzima izgled i funkciju prirodnog zuba te sprječava propadanje preostale kosti što pomaže u očuvanju zdravih zubi i izbjegavanju njihovog brušenja.

Implantati vraćaju fukciju žvakanja, uzimanja tekućine i normalnog govora, a zbog lijepog izgleda i funkcionalnosti pravih zubi s novim osmijehom osobama se vraća sampouzdanje i osjećaj slobode.

Zubi koji nedostaju negativno utiču na izgled, ali i na ponašanje svakoga ko živi s tim problemom. Dokaz koliko implantati pomažu fizičkom i psihičkom stanju osobe zasigurno je prva reakcija osobe kada se s novim zubima pogleda u ogledalo.  Zubni implantati pomažu i strukturi lica, ponajviše obrazima i ustima te su zaslužni i za mlađi izgled zbog čega samopouzdanje čovjeka nevjerovatno poraste nakon ugradnje implantata i izrade zubi.

No Comments

Post A Comment